Vene jäämurdja pääseb Antarktikas peagi jäävangist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälõhkuja Kapten Hlebnikov
Jäälõhkuja Kapten Hlebnikov Foto: Wikimedia

Polaarmeredel huvireisijaid vedav Vene jäämurdja Kapitan Hlebnikov 105 Briti turistiga pardal pääseb peagi jäävangist, kuna «suure veeni» on jäänud umbes kilomeeter jääd.

Aluse omanikfirma Kaug-Ida merelaevanduse (KIM) pressiteenistuse teatel liikus jäälõhkuja viimase ööpäevaga umbes kolm meremiili (üle viie kilomeetri) Argentina sadamalinna Ušuaia suunas, vahendas uudisteagentuur BNS.

Kaks päeva tagasi kinnitas KIMi direktor Vjatšeslav Naganjuk meediale, et olukorras ei ole midagi erakordset ja turistid on väljaspool ohtu.

«Laevakapten Viktor Vassiljev on kogenud meresõitja, käinud kümnetel Antarktika-ekspeditsioonidel. Tõenäoliselt pikeneb selle ristlusreisi kestus päeva-kahe võrra. Niisugune on kord juba polaarturismi eripära, reisijaid on alati hoiatatud võimalikest ajakavamuutustest,» ütles Naganjuk ja lisas, et praegu, kus Antarktikas algab kevad, on piirkonnas veel väga palju jääd ning ilmastikutingimused muutuvad kiiresti.

Naganjuki sõnul asub laev praegu Snow Hilli saare juures, kus on väga maaliline maastik - kaljud ja jäämäed, palju pingviine ja mõõkdelfiine. Samuti on sealt võimalik teha helikopteriga külastusi mitmesse polaarjaama, mis pakub jõukatele turistidele alati suurt huvi.

Vene laeva peal asub ka BBC võtterühm, kes kogub materjali filmiks «Külmunud planeet».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles