Schwarzenegger kavatseb poliitikast lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger Foto: LaPresse/Scanpix

California kuberner Arnold Schwarzenegger, kelle ametiaeg lõppeb 2011. aasta jaanuaris, teatas täna, et ei kavatse tuleval aastal mõnda uude ametisse kandideerida, vahendab AP.


Enne 2003. aastal kuberneriks saamist Hollywoodi filmides näidelnud endine kulturist ei saa ametiajapiirangu tõttu kubernerina jätkata.

On spekuleeritud, et ta võib järgmisel aastal USA senatisse kandideerida, kuid enda sõnul ei kavatse ta seda teha, kuna pole end kunagi poliitikuks pidanud.

Schwarzenegger tahab oma ametiaja viimasel aastal hoopis keskenduda osariigi ulatusliku eelarvepuudujäägi likvideerimisele. California tuleva aasta eelarves ületavad kulud tulusid prognooside kohaselt lausa 21 miljardi dollariga.

Esmaspäeval Iraagis Ühendriikide sõjaväelastel külas käinud kuberner rääkis oma tulevikuplaanidest täna Milanos, kus ta tegi vahepeatuse teel tagasi Californiasse.

Schwarzenegger väisas eile ka Grazi linna Austrias, kus käis oma vanemate haual ja kohtus oma vanade sõpradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles