Leedu tahab saada NATO transiiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO.
NATO. Foto: Reuters / Scanpix.

Leedu parlamendiliige Kestutis Masiulis ärgitab välisminister Vygaudas Usackast alustama NATOga konsultatsioone, et allianss suunaks osa Afganistani missiooni sõjalisest transiidist läbi Leedu.

«Meie riigil puuduvad sõjaväetransiidi tulud, mis on rasketel aegadel väga tähtis. Me peame otsima pisimatki võimalust, et leida Leedu majandusele lisatulusid,» edastas Isamaaliit - Leedu Kristlik-Demokraatlik Partei avadluses Masiulise sõnu.

Parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomiteesse kuuluva Masiulise arvates võtaks Leedu NATO transiidist osa saades endale suurema vastutuse Afganistani-missioonis.

Pärast seda, kui Kõrgõzstan teatas plaanist sulgeda USA sõjaväebaas, otsustasid Ühendriigid vedada sõjavarustust Läti kaudu.

Leedu välisminister Vygaudas Usackas on teinud ettepaneku kasutada transiidiks Klaipeda sadamat ja Leedu raudteed, tema sõnul intensiivistaks kaubavedu Klaipeda kaudu sõlmitav lepe Valgevenega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles