Soome arst: Helsingi on seagripi kõrghetke üle elanud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes ravitakse seagrippi näiteks pildil oleva Tamifluga, mis sisaldab toimeainena oseltamiviiri.
Soomes ravitakse seagrippi näiteks pildil oleva Tamifluga, mis sisaldab toimeainena oseltamiviiri. Foto: Reuters / Scanpix

Seagripi ehk uue gripi A/H1N1 kõrghetk Soome pealinna Helsingi lähiümbruses on nüüdseks ära nähtud, rääkis Helsingi ülikooli keskhaigla (HYKS) ülemarst Reijo Haapiainen.


«Praeguste andmete põhjal oleme optimistlikud selles, et epideemia tipp on pealinna ümbruses taandumas. H1N1-patsiente pole viimastel päevadel juurde tulnud,» rääkis Haapiainen MTV3 hommikuprogrammile «Huomenta Suomi» antud intervjuus.

Arsti sõnul viibib HYKSi intensiivraviosakonnas kaks seagrippi põdevat inimest.

Haapiainen rääkis, et haigla hakkab nüüd taas tegema varemplaneeritud operatsioone, mida gripiepideemia puhkemise tõttu oli mõneks ajaks edasi lükatud.

«Hakkame taas opereerima. Üheksa päeva jooksul oleme lõikuste arvu kõvasti vähendanud, et tagada kohti infektsiooni tõttu intensiivravi vajavatele inimestele,» jutustas ülemarst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles