Kurjategija tappis Moskva õigeusukirikus tuntud preestri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Sõssojev
Daniil Sõssojev Foto: Internet

Venemaa pealinnas Moskvas tappis tundmatu kurjategija eile õhtul õigeusukiriku pühakojas tuntud preestri ja haavas raskelt tema abilist, vahendasid Vene meediakanalid uurijate ja arstide sõnu.


«Kurjategija jalutas (Püha Foma) kirikusse, kus viibis ka palvetajaid, ja küsis nimeliselt, valjult (preester Daniil Sõssojevit),» vahendas Ria Novosti uurija Anatoli Bagmeti sõnu.

Bagmeti ütluste kohaselt tulistas kurjategija talle lähenenud preestrit ja abilist Vladimir Strelbitskit ning põgenes kirikust koos relvaga.

Ehkki kirikulised toimetasid pea- ja rinnahaavaga preestri ja rinnahaavaga Strelbitski lähedalasuvasse haiglasse, ei õnnestunud arstidel Sõssojevi elu päästa, lisas tundmatuks jääda soovinud miilitsaekspert Interfaxile.

«Ma ei mäleta, et Moskvas oleks tapetud jumalateenrit, seda enam tulistatud automaatrelvast,» sõnas ta.

Uurija ütles hiljem, et arvatav mõrtsukas helistas veidi enne kirikusse sisenemist Sõssojevile ja küsis, kas ta viibib kirikus.

Kiriku koguduse eestseisja Viktor Kuprijantšuki sõnul kandis tapja maski.

Bagmeti sõnul toimetab sündmuskohal ka operatiivjälitusgrupp, kelle hinnangul ei saa välistada, et kuriteo motiive võib otsida ka «religioonidevahelisest pinnasest».

Korrakaitsjate sõnul võisid roima sooritada mõne usulahu äärmuslased.

Nii ametnikud kui Sõssojevit tundnud inimesed ütlesid, et teda oli korduvalt ähvardatud. Sõssojev oli mitmel korral varem pöördunud ka föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) poole, kellele tunnistas, et sai kõnesid tundmatutelt isikutelt ja ähvarduskirju elektronpostiga.

Moskva patriarhaadi esindaja teatas Interfaxile, et Sõssojev oli tuntud oma aktiivse misjonitöö poolest.

Teda tunti kogenud teoloogina, kes pidas arutelusid islamiusu äärmuslike järgijatega. Esimesed ähvardused hakkasid laekuma pärast avalikku debatti Vjatšeslav Polohhiniga, endise õigeusukiriku vaimulikuga, kes pöördus islamiusku.

Sõssojev kirjutas raamatud «Liit moslemitega» ja «Õigeusu vastus islamile».

Sõssojev (35) oli abielus ja kolme tütre isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles