Vene strateegilised pommitajad patrullisid Arktikas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene strateegiline pommituslennuk TU-95 Bear
Vene strateegiline pommituslennuk TU-95 Bear Foto: Reuters / Scanpix

Kaks Vene strateegilist pommituslennukit TU-95 MS Bear viisid lõpule rutiinse patrull-lennu Põhja-Jäämere ja Vaikse ookeani neutraalvete ning Aleuudi saarte kohal.


Lennuväe pressiesindaja alampolkovnik Vladimir Drik rääkis RIA Novostile, et kahepäevane missioon algas kolmapäeval. Lennukid tõusid õhku Ida-Venemaal asuvast lennuväebaasist.

Driki sõnul viibisid lennukid õhus 16 tundi. Vene pommituslennukeid saatsid Alaska õhujõududebaasist pärit kaks NATO F-22 hävitajat.

Venemaa taasalustas strateegiliste pommituslennukite patrull-lennud Vaikse ja Atlandi ookeani ning Põhja-Jäämere kohal 2007. aasta augustis ja seda vastavalt tollase presidendi Vladimir Putini korraldusele.

Alampolkovnik Driki kinnitusel on Vene lennukite patrullid kooskõlas rahvusvaheliste seadustega, mis puudutavad neutraalvete kohal oleva õhuruumi kasutamist ilma teiste riikide õhupiiri rikkumata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles