Valgevene noored korraldasid oranži protesti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. novembril toimus Minskis meeleavaldus, millel osalenud avaldasid solidaarsust vangistatud opositsiooniaktivistidele.
16. novembril toimus Minskis meeleavaldus, millel osalenud avaldasid solidaarsust vangistatud opositsiooniaktivistidele. Foto: Reuters / Scanpix

Minski noored aktivistid korraldasid oranži tänavaprotesti Aleksandr Lukašenka valitsuse vastu, teatab Raadi Vaba Euroopa.

Tosinkond Ukraina 2004. aasta oranžile revolutsioonile viitavaid oranže kirurgimaske kandvat meeleavaldajat kogunes eile Minski kesklinna. Meeleavaldajad kandsid Lukašenka-vastaseid plakateid ning jagasid inimestele Valgevene ajaloolisi rahvussümboleid tutvustavaid voldikuid.

Liikumise Valgevene Noorus juht Artur Finkevitš ütles, et nende eesmärgiks oli näidata tavalistele inimestele, et lukašism on Valgevene ühiskonna haigus, mis on sama ohtlik kui seagripp. Ta lubas, et samasuguseid meeleavaldusi korraldatakse ka teistes Valgevene linnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles