Iraan valmistub tudengipäevaks üliõpilasi vangi saates

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannoveris õppivate iraani noorte toetusmeeleavaldus Iraani opositsioonile.
Hannoveris õppivate iraani noorte toetusmeeleavaldus Iraani opositsioonile. Foto: Reuters / Scanpix

Iraani võimud teevad ettevalmistusi 7. detsembril tähistatavaks riiklikuks tudengite päevaks ning on selle nädala jooksul trellide taha saatnud üle kümne üliõpilase, teatab Raadio Vabadus.

 
Arreteeritute seas on ka Iraani suurima reformimeelse tudengiliikumise Iraani Ülikoolide Liberaalsed Tudengid üks juhte Abbas Hakimzadeh, kes alles hiljuti pääses 120 päeva kestnud üksikvanistusest. Hakimzadeh arreteeriti oma kodust eile varahommikul. Tema isiklikud asjad, sealhulgas arvuti, konfiskeeriti.

Tudengiliikumise Pariisis elav kõneisik Saeed Ghaseminejad rääkis Raadio Vabadusele, et selle liigutusega püüavad võimud vältida meeleavaldusi 7. detsembril. Ta lisas, et selle kuupäeva lähenedes suureneb võimude surve tudengiaktivistidele ilmselt veelgi.

Ghaseminejad lisas samas, et vastasseis president Mahmud Ahmadinejadile on palju laialdasem kui üksikud üliõpilased ning hoolimata arreteerimistest leiavad 7. detsembril aset meeleavaldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles