Frattini kutsub Kopenhaagenis kliimalepet sõlmima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia välisminister Franco Frattini.
Itaalia välisminister Franco Frattini. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia välisminister Franco Frattini hoiatas laupäeval maailma juhte, et nende usaldusväärsus on ohus, kui nad ei suuda detsembris Kopenhaageni kliimakonverentsil konkreetseid lubadusi anda.

«Kaalul on meie usaldusväärsus avalikkuse silmis,» ütles Frattini Milanos toimunud konverentsil, vahendas Itaalia meedia.

«Meil on plaan ülemaailset kliimasoojenemist ohjeldada ja emissioone 20 protsendi võrra vähendada ning kui meie partnerid meie eeskuju järgivad, oleme valmis emissioone isegi 30 protsendi võrra kärpima,» ütles ta.

Euroopa Liit on lubanud kahandada kasvuhoonegaaside emissiooni 2020. aastaks 20 protsendi võrra 1990. aasta tasemest.

Kui saavutatakse rahvusvaheline lepe, mis kohustub teisi riike sarnaseid kärpeid tegema, on EL valmis isegi 30-protsendilisteks kärbeteks.

Teadlaste hinnangul peaksid arenenud riigid 2020. aastaks kahandama oma kasvuhoonegaasiemissiooni 25-40 protsendi võrra 1990. aasta tasemest. See hoiaks õhutemperatuuri keskmise kasvu kahe kraadi piires.

Kopenhaagenis 7.-18. detsembrini toimuval konverentsil soovitakse saavutada lepe, mis astuks jõusse pärast 2012. aastal aeguvat Kyoto protokolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles