Maddy McCanni otsima pidanud «salaagent» osutus petiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aastal Portugalis kaduma läinud briti tüdruk Madeleine McCann võiks praegu näha välja selline. Pilt on tehtud arvuti abil.
2007. aastal Portugalis kaduma läinud briti tüdruk Madeleine McCann võiks praegu näha välja selline. Pilt on tehtud arvuti abil. Foto: AP / Scanpix

Salaagenti mänginud Briti julgeolekuekspert Kevin Halligen, kes palgati otsima teadmata kadunud briti tüdrukut Madeleine McCanni, pistis väidetavalt oma tasku sadu tuhandeid naelu, mille eest ta pidanuks maksma palka McCanni otsivatele uurijatele, kirjutab

The Sunday Times

.


Fond Find Madeleine maksis Halligeni firmale Oakley International 500 000 naela, et see aitaks McCanni otsida, kuid väidetavalt kasutas ärimees raha isiklikel eesmärkidel ega maksnud palka eradetektiividele, kes tema eest tööd tegid.

Madeleine'i vanemate tuttav ütles Timesile, et Halligeni käitumine muutis Kate'i ja Gerryt järjest murelikumaks. «Ta käitus nagu James Bond,» ütles sõber. «Ta lubas maa ja ilma kokku, kuid tulemust ei andnud.»

Halligenile lähedaste allikate sõnul lubas ta McCannidele hankida Maddy kadumise aegsed satelliitfotod ja telefoniväljavõtted. Andmed pidi ta saama oma Washingtoni kontaktidelt, kuid nagu väitis üks allikas, piirdus ta ühe fotoga Google Earth'ist.

Madeleine'i otsimist rahastav fond sai samal ajal teateid murelikult uurijatelt, kes ei olnud Halligenilt palka saanud. Üks neist on Henri Exton, Briti politsei salaoperatsioonide üksuse endine juht, kellele Halligen on võlgu üle 100 000 naela.

Dokumentidest ilmnes, et ehkki fond oli Halligeni firmale raha üle kandnud, võttis ta ettevõtte kontolt suuri summasid välja, millega tasus esimese klassi lendude, kallite hotellide ja personaalse autojuhi eest.

Kuna Madeleine'i fond ei pikendanud mullu oktoobris Halligeni lepingut, lahkus britt Washingtonist Roomasse puhkama, kuid ei naasnud kunagi Oakley kontorisse. Viimati nähti teda Inglismaal Bathis ühes hotellis, kus ta esines valenime all.

50-aastane Halligen teeskles tuttavate sõnul tihti, et on luureteenistuse taustaga, et võõrastele muljet avaldada. Kaks aastat tagasi etendas ta Washingtonis isegi oma libapulma, millel kirikuõpetajat mängis näitleja. Tegelikult juba abielus olev Halligen selgitas pruudile, et ei saa oma õige nimega pulmadokumentidele alla kirjutada, kuna tema luureülemused ei luba seda.

Juurdlus on ühtlasi tuvastanud, et Halligen ostis hiljuti miljoni naela eest villa. Ostuks kasutatud raha pettis ta väidetavalt välja naftafirmalt Trafigura, mida süüdistatakse Elevandiluurannikule mürgiste jäätmete heitmises.

Eelmisel nädalal väljastas USA Halligenile Trafigura pettuse asjus ka vahistamisorderi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles