Hiinas hukati mürgise piimapulbri tootmisega seotud kaks meest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas hukati täna kaks mees, kes olid tihedalt seotud mürgist melamiini sisaldanud piimapulbrist alguse saanud skandaaliga.


Eelmisel aastal suri Sanlu Groupi piimapulbri põhjustatud neerukahjustuste tõttu vähemalt kuus väikelast, haigestus ligi 300 000 last, vahendas AFP.

Põhja-Hiina Shijiazhuang linna kohus mõistis Zhang Yujuni ja Geng Jinpingi süüdi mürgise pulbri tootmise ja müümise pärast ning määras neile surmanuhtluse.

Uudisteagentuuri Xinhua andmetel esitasid mehed märtsis kohtule apellatsioonikaebuse, kuid ülemkohus lükkas selle tagasi.

Xinhua ei täpsustanud, kus süüdlased täpselt hukati.

Piimapulbriskandaal puhkes eelmise aasta septembris. See tekitas hirmu toodete turvalisuse üle Hiinas ja tõi kaasa Hiinast pärit toodete eemaldamisi ja keelustamisi üle kogu maailma.

Uurimise järgi segati firmas Sanlu Group piimapulbrisse kõrge lämmastikusisaldusega tööstuskemikaali, millega saab näidata toidus kõrgemat valgusisaldust, et see läbiks kvaliteedikontrolli.

Tegelikkuses kasutatakse melamiini näiteks plastmassi-, väetise- ja pinnakatetetööstuses.

Kokku mõistis kohus mürgipulbriga seotud skandaalis süüdi 21 inimest, nende hulgas ka endise firmajuhi Tian Wenhua, kes peab elu lõpuni istuma trellide taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles