Raadio: Obama teeb vägedeotsuse teatavaks 1. detsembril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani lapsed uurivad Ühendriikide sõdureid Helmandi provintsis.
Afgaani lapsed uurivad Ühendriikide sõdureid Helmandi provintsis. Foto: AFP / Scanpix

USA presidendil Barack Obamal on kavas teha Afganistani lähetatavate lisavägede otsus teatavaks 1. detsembril peetavas kõnes, edastas eile raadiojaamade võrgustik NPR.


Jaam teatas anonüümsetele allikatele osundades, et vägesid suurendatakse märkimisväärselt, kuid ei maininud täpseid arve.

Kavakohaselt annavad otsuse väljakuulutamise järel kongressile aru kaitseminister Robert Gates, staabiülemate ühendkomitee esimees admiral Michael Mullen ja USA vägede komandör Afganistanis kindral Stanley McChrystal, ütles NPR.

President Obama pidas eile hilisõhtul oma tähtsaimate nõunikega üheksanda arutelu Afganistani teemal, et jõuda lähemale otsusele, kas lähetada sellesse Kesk-Aasia riiki lisaväed.

USA ametnikud ja Lääne diplomaadid on öelnud, et nad ootavad Obama otsust kuni 40 000 lisasõduri saatmise kohta enne 7. detsembril Euroopas toimuvat NATO kohtumist, millel alliansi liikmesriigid võivad leppida kokku tuhandete armeeinstruktorite lähetamises Afganistani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles