Chávez peab rahustama näljastreiki alustanud tudengeid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme päeva eest alustas 16 Venezuela tudengit pealinnas Caracases näljastreiki, et avaldada meelt autoritaarse riigipea Hugo Cháveze vastu.


Meeleavaldajate sõnul joovad nad ainult vett seni, kuni Ameerika Riikide Organisatsiooni inimõiguseksperdid tulevad riiki uurima väidetavaid võimu kuritarvitamise juhtumeid, vahendas Reuters.

Näljastreiki alustanud üliõpilased kutsuvad endaga ühinema kõiki Venezuela tudengeid.

«Me soovime näidata, et noored venezuealalased pole nõus aktsepteerima totalitaarset valitsust, mis rikub meie õigusi. Me nõuame, et valitsus lubaks riiki inimõiguseksperdid, et olukorda kontrollida ja me jätkame näljastreiki kuni selleni,» kinnitas üks näljastreiki alustanud üliõpilane.

Meeleavaldajad pole rahul ka uue haridusseadusega, mis nende sõnul viib ideoloogiate õpetamisele koolides, mille eesmärk on muuta üliõpilased valitseva režiimi toetajateks.

1992. aastal ebaõnnestunud riigipöörde organiseerimises osalenud ja vangis istunud Chávez tõusis Venezuela presidendiks 1998. aastal toimunud valimiste järel. Tänavu möödus kümme aastat tema saamisest riigipeaks.

Tema juhtimisel on vastu võetud mitu uut põhiseadust, mis on tal võimaldanud riigipeana jätkata ja oma võimuvolitusi laiendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles