Iraan ähvardas Venemaad rakettide küsimuses kohtuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketid S-300 Punasel väljakul
Raketid S-300 Punasel väljakul Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Iraan teatas täna, et võib pöörduda kohtusse, kui Venemaa keeldub täitmast oma kohustusi õhutõrjerakettide S-300 tarnimisel.


Iraani ametiisikud on väljendanud kasvavat ärritust selle üle, et Venemaa ei ole siiani tarninud rakette, mida Iisrael ja USA ei soovi Teherani valduses näha.

«Venelased, kes on kindlasti sionistliku ja Ameerika lobi surve all, keelduvad oma kohustusi täitmast,» tsiteeris ametlik uudisteagentuur IRNA brigaadikindral Mohammad Hassan Mansouriani sõnu.

«Ja kuna tegemist on ametliku kokkuleppega, võib seda püüelda rahvusvahelistes kohtuorganites,» ütles Mansoourian, kes on Iraani õhujõudude asejuht.

Lääne surve all olev Venemaa, kes üritab juba pikka aega kestnud vaidluse tõttu Tehereni tuumaambitsioonide üle end Iraanist distantseerida, ei ole seni jõustanud lepingut, mis näeb ette rakettide tarnimist Iraanile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles