Läti likvideerib spordikoolid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti hokiföderatsiooni nõukogu liige Guntis Ulmanis ja väiksed Läti hokifännid.
Läti hokiföderatsiooni nõukogu liige Guntis Ulmanis ja väiksed Läti hokifännid. Foto: RIA No­vosti / TopFoto / SCANPIX

Läti valitsus toetas täna sealse haridus- ja teadusministeeriumi ettepanekut likvideerida kõik riiklikud spordikoolid peale Murjani spordiakadeemia, teatab uudistevõrk LETA.

Osa likvideeritavatest koolidest liidetakse Murjani spordiakadeemiaga, mis jääb edaspidi ainukeseks Läti riigilt toetust saavaks spordikooliks.

Raha, mis varem kuulus ülejäänud spordikoolide ülevalpidamiseks läheb Läti Spordiföderatsioonide Nõukogule, teatas selle president Andris Kalnins. Selle nõukogu kaudu otsustavad spordiföderatsioonid edaspidi ise, kui palju raha nad kulutavad treenerite palkadeks ja kuidas kindlustavad oma ala jätkusuutliku arengu.

Kalninsi hinnangul on uus mudel vanast palju efektiivsem. Tänu sellele saavad spordiorganisatsioonid raha otse kätte ja saavad ise otsustada, kuidas seda oma valdkonna parimaks arendamiseks kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles