Iisrael teatas asundustegevuse osalisest külmutamisest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina president Mahmoud Abbas.
Palestiina president Mahmoud Abbas. Foto: AP / Scanpix

Iisrael kiitis täna heaks 10-kuise moratooriumi uute asunduste ehitamises okupeeritud Läänekaldale, et elustada rahuläbirääkimisi palestiinlastega.

Palestiinlaste sõnul ei täitnud aga osaline moratoorium nende seatud eeltingimusi kõneluste taasalustamiseks.

Ehitustegevuse külmutamine ei hõlma neid Läänekalda piirkondi, mille Iisrael ühendas Jeruusalemma omavalitsusega pärast territooriumi hõivamist 1967. aasta sõjas, ning juba ehitusjärgus olevaid projekte, teatasid valitsusametnikud.

«Igasugune naasmine läbirääkimiste juurde peab põhinema asundustegevuse täielikul külmutamisel, eelkõige Jeruusalemmas,» ütles Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi esindaja Nabil Abu Rdainah.

Ühe ametniku sõnul kiitis peaminister Benjamin Netanyahu julgeolekukabinet moratooriumi kehtestamise heaks osana jõupingutustest «taasalustada rahukõnelusi Palestiina Omavalitsusega».

Moratoorium tähendab, et 10 kuu jooksul ei anta välja uusi ehituslubasid ning ühtegi uut ehitusprojekti ei alustata sel ajal Läänekaldal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles