Minister: salavangla uurimine elavdas võimuvahetuse soovijaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene, tagaplaanil ihukaitsja.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene, tagaplaanil ihukaitsja. Foto: AP / Scanpix

Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene leiab, et seimi uurimine USA Luure Keskagentuuri (CIA) salavangla võimalikust tegutsemisest Leedus on elavdanud inimesed, kes sooviksid võimuvahetust.


Jukneviciene kinnitas täna usutluses raadiojaamale Žiniu radijas, et seimi julgeoleku- ja kaitsekomisjon, mille liikmeks ta on, on meelestatud tõe väljaselgitamisele, «ükskõik kui valulik see ka poleks».

«See uurimine on ilmselt üks põhjus, miks on elavnenud soov vahetada välja see poliitiline jõud ja suruda see tagahoovi,» sõnas minister.

Seimi julgeoleku- ja kaitsekomisjon uurib USA telekanali ABC News väiteid CIA salakeskuse tegutsemisest Vilniuse lähistel aastatel 2004-2005, milles olevat hoitud terrorismis kahtlustatavaid.

«Kui Leedu ei ütle, siis avaldab USA kunagi ise selle või teise tõe. Arvan, et see tuleb mõlemale riigile ainult kasuks,» leiab Jukneviciene.

Seimikomisjon peab oma järeldused avaldama 22. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles