Läti eurosaadik loodab Piebalgsile põllumajandusvoliniku kohta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Piebalgs
Andris Piebalgs Foto: Reuters / Scanpix

Lätil on lootus saada uues Euroopa Komisjonis põllumajandusvoliniku portfell, ütles lõunanaabrite eurosaadik Inese Vaidere uudistevõrgule LETA.

Vaidere sõnul on see Lätile väga vajalik portfell. Tema arvates ei pea paika ka väited, justkui oleks see lõpetavas Euroopa Komisjonis energeetikavoliniku kohta pidava Andris Piebalgsi jaoks liialt keerukas koht, sest ta pole põllumees. Vaidere meenutas, et enne energeetikavolinikuks saamist polnud Piebalgs ka selle valdkonna ekspert, kuid näitas end pärast ametisse asumist väga kompetentsena. 

LETA andmeil on varem räägitud, et Piebalgsist võib saada uues komisjonis transpordi- või regionaalarengu volinik ning välistatud, et ta võiks jätkata energeetikavolinikuna. Läti uudisteagentuur meenutas, et põllumajandusvoliniku portfelli saamist võib pidada tõenäoliseks, sest tavaliselt usaldatakse see amet mõne väiksema ELi liikmesmaa esindajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles