Kanada ülemkohus kuulab prostituuditapja kaebust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1996. aasta videokaader Picktonist.
1996. aasta videokaader Picktonist. Foto: Internet

Kanada tuntuim sarimõrvar, kuus prostituuti tapnud ja nende kehi sigadele söötnud talunik Robert Pickton on esitanud ülemkohtule apellatsiooni ja kohus nõustus selle ära kuulama, teatas uudisteagentuur AFP.


Pickton mõisteti 2007. aasta detsembris süüdi narkosõltlastest prostituutide üles korjamises ja tapmises. Vancouveris tegutsenud mees söötis mõnikord tapetute kehad ka sigadele.

Picktoni kaitsjad ei eitanud esimesel kohtuprotsessil, et naiste kehaosi ja neile kuulunud esemeid Picktoni talust leiti, kuid väitsid, et ka teised inimesed võisid need sinna viia.

Politseinikud leidsid tema majapidamisest sügavkülmast ja ämbritest kolm vigastatud pead ja teisi kehaosi, lisaks veel sigade juurest inimeste luid.

Kokku oli protsessil üle 100 tunnistaja. Üks neist ütles näiteks, et nägi, kuidas Pickton lõikus naisekeha, mis rippus lihakonksu otsas. Teine rääkis Picktoni kirjeldusest, kuidas ta kasutas käeraudu, traati ja rihma prostituutide tapmiseks, siis raius nad tükkideks ja peitis nende kehad.

Juunis keeldus apellatsioonikohus Briti Columbia provintsis Picktoni kaebust vastu võtmast.

Süüdistajad ütlevad, et kui Pickton nüüd õigeks mõistetakse, esitatakse talle süüdistus 20 teise narkosõltlase tapmises, kes kadusid Vancouveris 1970. aastate lõpust 2002. aastani.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles