Läti «meteoriidi» osas kriminaaluurimist ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa piirist umbes 15 kilomeetri kaugusel Lätis Mazsalaca lähedal asuv "meteoriidikraater".
Pärnumaa piirist umbes 15 kilomeetri kaugusel Lätis Mazsalaca lähedal asuv "meteoriidikraater". Foto: Ants Liigus

Läti politsei loobus kavatsusest algatada mobiilsidefirma Tele2 reklaamiaktsiooni - valemeteoriidi - tõttu kriminaalprotsess.

Vidzeme regiooni politseiülema abi Ilze Ungure ütles eile BNSile, et Valmiera politsei, mis korraldas riigi päästeteenistuse avalduse alusel ametkondliku kontrolli, otsustas ikkagi loobuda kriminaalprotsessi algatmisest, leidmata Tele2 tegevuses kuriteo koosseisu.

Päästeamet võib politsei otsuse prokuratuuris vaidlustada.

Ungure lisas, et politsei otsis üles noormehe, kes helistas päästjatele ja teatas väidetava meteoriidi allakukkumisest ning võttis temalt seletuskirja.

Noormees võetakse päästeteenistustele teadliku valeväljakutse tegemise eest haldusvastutusele. Talle võidakse määrata 25-latine (552,5 Eesti krooni) trahv.

Päästeteenistuse juht Ainars Pencis ütles omakorda BNSile, et tõenäoliselt politsei otsust ei vaidlustata.

Teated meteoriidi kukkumises Mazsalacasse ilmusid 25. oktoobri õhtul.

Järgmisel päeval kirjutasid sellest pea kõik maailma suurimad meediaväljaanded. Väidetava meteoriidi kukkumispaigal valvasid öö läbi politseinikud, päeval töötasid seal geoloogid ja astronoomid. Samuti kaasati Tartu Ülikooli spetsialistid, kellel tekkis kahtlusi «meteoriidikraatri» ehtsuses. Sama päeva õhtul teatas Tele2, et tegemist oli firma korraldatud reklaamitrikiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles