Vene siseminister lubaks kodanikel miilitsat vastu lüüa

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripimaksidega Vene miilitsad
Gripimaksidega Vene miilitsad Foto: AFP / Scanpix

Venemaa siseminister Rašid Nurgalijev ütles eile, et inimestele tuleks anda õigus vastu lüüa miilitsatöötajaid, kes neid põhjuseta ründavad, vahendas Vene meedia.


Nurgalijevi mõtteavaldus on seotud viimaste päevade miilitsatöötajate vägivallaga kodanike vastu, neist värskem on juhtum, kus kolm purjus militsionääri peksid Moskvas surnuks inimese.

Samuti on viimastel aegadel eri allikatest laekunud teateid miilitsa korrumpeerituse kohta.

«Kas kodanik võib lüüa vastu miilitsatöötajat, kes teda on rünnanud? Jah võib küll, juhul, kui ta ei ole kurjategija, kui ta jalutab vaikselt ja ei riku seadust,» vahendas Interfax Moskva lähistel üliõpilastega kohtunud Nurgalijevit.

Ministri sõnul tuleks tühistada praegu kehtiv seadus, mille kohaselt ei ole lubatud kasutada vägivalda enesekaitseks miilitsa vastu.

«Me kõik oleme võrdsed ja kodanik on kahekordselt võrdne,» vahendas RIA Novosti.

Võimupartei Ühtne Venemaa juhid ütlesid neljapäeval, et nad ei eira avalikkuse muret ja kaebusi siseministeeriumi ja selle haldusalas oleva miilitsa vastu ja lubasid püüda olukorda parandada, vahendas Interfax.

Euroopa Liit on süüdistanud paljukardetud eriüksust OMON liigses vägivallas meeleavaldajate vastu, inimõiguslaste sõnul ahistavad võimud ka sisserändajaid, kes tulevad Venemaale tööd otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles