Venemaa, Valgevene ja Kasahstan lõid tolliliidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev, Valgevene riigipea Aleksander Lukašenka ja nende Kasahstani kolleeg Nursultan Nazarbajev läbirääkimistel.
Vene president Dmitri Medvedev, Valgevene riigipea Aleksander Lukašenka ja nende Kasahstani kolleeg Nursultan Nazarbajev läbirääkimistel. Foto: VLADIMIR rODIONOV/AP

Venemaa, Valgevene ja Kasahstani president allkirjastasid täna leppe, millega luuakse alates 2010. aasta 1. juulist tolliliit.


«Me jõudsime kompromisside ja kokkulepeteni... Me leppisime kokku, et alates 1. juulist on meil üksainus tolliterritoorium,» ütles Valgevene president Aleksandr Lukašenka.

Tema sõnul kiitsid presidendid heaks «mitu põhimõttelist ja strateegilist küsimust, mis puudutavad tolliliidu arenguperspektiive».

«Keeruliste, ent sisukate läbirääkimiste tulemusel jõudsime tasakaalustatud ja kompromissi pakkuvatele kokkulepetele, mille realiseerimine aitab käivitada sügava, ühtse majandusruumi elementidega majandusintegratsiooni mehhanismi,» ütles Lukašenka Minskis.

«Kohtume uuesti 18. detsembril Almatõs ning lahendame ühtse majandusruumi küsimused, paneme paika ühtse majandusruumi moodustamise tähtajad,» lisas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles