Rumeenia korraldab Eesti eeskujul prügikoristuspäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on prügikoristuskampaania raames kokku kogutud prügi Tartus Raadil. .
Pildil on prügikoristuskampaania raames kokku kogutud prügi Tartus Raadil. . Foto: Margus Ansu.

Rumeenia valmistab Eestis mullu mais korraldatud prügikoristuspäeva eeskujul ette sarnast koristuskampaaniat, mis on kavas läbi viia järgmise aasta mais.

Kui Eestis oli prügikoristuskampaania nimetus «Teeme ära 2008», siis Rumeenia kodanikeühendused on pannud prügikoristuspäevale nimeks «Lets Do It Romania».

Prügikoristuse eestvedajad avasid internetis veebikülje www.letsdoitromania.ro . Leheküljel olev koristuspäeva logo sarnaneb «Teeme ära 2008» logoga.

Lähiajal algab riigis illegaalsete prügiladestuspaikade otsimine ning kõik ebaseaduslikud prügilad kantakse kaardile. Rumeenia kodanikeühenduste hinnangul on kogu riigis umbes 59 000 ebaseaduslikku prügiladestuspaika. Sarnane kaardistamine käis enne prügikoristuspäeva ka Eestis.

Eestis kogus ligi 50 000 inimest 2008. aasta mai alguses ligi 10 000 tonni prügi. Koristuspäeva korraldaja Rainer Nõlvak sai mullu novembris selle eest aasta kodaniku tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles