Suurbritannia võõrustab jaanuaris Afganistani-konverentsi

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown.
Gordon Brown. Foto: Reuters / Scanpix

Londonis peetakse 28. jaanuaril rahvusvaheline Afganistani-teemaline konverents, ütles täna Briti peaminister Gordon Brown.

Konverentsil tuleb arutusele julgeolekuvastutuse üleandmine Afganistani võimudele, mis võimaldaks hakata vähendama seal teenivate rahvusvaheliste vägede arvu.

Brown teatas konverentsi korraldamisest Trinidadis Briti Rahvaste Ühenduse tippkohtumise ajal koos ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooniga, kelle sõnul järgneb Londoni julgeolekukohtumisele sarnane üritus Kabulis.

Suurbritannia on teatanud, et saadab Afganistani täiendavalt 500 sõdurit, mis tõstab Briti kontingendi arvu 9500-ni. London on püüdnud veenda teisi NATO riike saatma koalitsioonijõududesse juurde veel 5000 sõdurit.

Afganistanis on seni hukkunud 235 Briti sõdurit, mis on muutnud missiooni jätkamise valitsuse jaoks tundlikuks teemaks.

Teisipäeval peaks USA president Barack Obama tegema teatavaks oma uue Afganistani-strateegia, mille kohaselt saadab Washington mässulistega võitlema ilmselt veel 30 000 ameerika sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles