Hiina võib kaotada HIV-nakkuse kandjate sissesõidukeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tudengid valmistuvad maailma AIDSipäeva meeleavalduseks.
Hiina tudengid valmistuvad maailma AIDSipäeva meeleavalduseks. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina võimud plaanivad lõpetada kaks aastakümmet kehtinud keelu HIVga nakatunute ja AIDSIhaigete riiki sissesõidule, vahendas uudisteagentuur Xinhua.


Valitsuse plaan mõjutaks ka järgmisel aastal Shanghais toimuvat maailmanäitust, kuhu oodatakse nelja miljonit külalist välismaalt.

«Ma loodan, et Hiina kaotab selle keelu põhjalikult ja igavesti Shanghai Expo ajaks,» ütles asetervishoiuminister Huang Jiefu. Tema sõnul töötab tervishoiuministeerium selle eesmärgi nimel.

Kui keeldu ei suudeta maailmanäituse alguseks 1. mail täielikult kaotada, saavad HIVga inimesed sissesõiduks samasuguse eriloa nagu 2008. aasta Pekingi olümpiamängude ajal.

Hiina on üks umbes 70 riigist maailmas, kes keelavad tapva viiruse kandjatel riiki tulla, ekspertide arvates on keeld diskrimineeriv ja mittevajalik, sest HIV ei nakka argisuhtluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles