Šveitsi minister peab andma aru minaretikeelu kohta

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Micheline Calmy-Rey.
Micheline Calmy-Rey. Foto: Reuters / Scanpix

Šveitsi välisminister Micheline Calmy-Rey peab andma selgitusi islamiriikide saadikutele, miks riigis keelatakse uute minarettide ehitamine.


Calmy-Rey peab seletama eilse rahvahääletuse tulemusi, mille alusel kirjutatakse riigi põhiseadusse lause, mis keelab riigis mošeede juurde palvusele kutsumiseks mõeldud tornide ehitamise, vahendas AFP.

«Me püüame selgitada ja informeerida eriti araabiamaid ja islamiriike hääletuse tulemustest, » kinnitas välisminister Prantsuse raadiojaamale RTL.

Calmy-Rey võttis pealinnas Bernis vastu ka islamiriikide saadikud, et neile põhiseadusmuudatust selgitada. Ühtlasi kutsus välisminister riigi usugruppe üles aktiivseks dialoogiks, seejuures nimetas Calmy-Rey Šveitsi multikultuurseks riigiks.

Šveitsi on minaretikeelu järel tabanud kritiikalaviin ja rahva otsus pole paljudes välisriikides leidnud mõistmist.

Põhiseadusmuudatus keelab riigis uute minarettide ehitamise, kuid ei puuduta mošeesid. Šveitsis on kokku ainult neli minaretti ja umbes 200 mošeed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles