Leedu seimikomisjon küsitleb salavangla asjus ekspresidente

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu on asunud uurima CIA salavangla olemasolu.
Leedu on asunud uurima CIA salavangla olemasolu. Foto: AFP / Scanpix

Leedu parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomisjon, mis on asunud uurima väiteid CIA salavangla olemasolust Leedus, kavatseb tuleval nädalal küsitleda endisi presidente.

Komisjoni esimees Arvydas Anušauskas teatas täna meediale, et ta sai endistelt riigipeadelt nõusoleku komisjoniliikmetega kohtumiseks ja küsimustele vastamiseks.

Samuti ütles Anušauskas, et pärast poolte nimekirjas olevate tunnistajate küsitlemist on nimekiri järjest pikenenud. Ta ei välistanud, et mõnda ametiisikut tuleb küsitleda veel kord.

«Informatsioon võib olla vasturääkiv, mitmeti tõlgendatav, seepärast tahame vestelda kõigiga, neid ära kuulata ning vajaduse korral uuesti küsitleda, et ühte-teist täpsustada,» ütles komisjoni esimees.

Täna vastasid komisjoni küsimustele julgeolekuameti asedirektor Andrius Tekorius, eelmise presidendi Valdas Adamkuse nõunikud Mindaugas Ladiga ja Rytis Muraška, endine kaitseväe ülemjuhataja Valdas Tutkus ja asesiseminister Stanislovas Liutkevicius.

Anušauskase sõnul andsid nad kasulikku teavet, ent ta ei saa seda avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles