Eksperdid: Venemaa ei saa varsti oma tuumajõududele loota

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Delta-IV tüüpi aatomiallveelaev, mis kannab ballistilisi tuumarakette.
Vene Delta-IV tüüpi aatomiallveelaev, mis kannab ballistilisi tuumarakette. Foto: Wikipedia.org

Venemaa strateegilised tuumajõud minetavad Vene ekspertide sõnul perspektiivis lähikümnendil suutlikkuse anda ennetavat lööki agressori pihta.

«Ennetava löögi andmise võimalus säilib Venemaal aastateni 2015-2017. Pärast seda tuumajõud degradeeruvad ja lõhkepeade arv väheneb 1500-ni, samal ajal kui USA raketikaitse võimalused kolmekordistuvad,» väitis geopoliitiliste probleemide akadeemia liige Pjotr Belov tänasel Moskvas pressikonverentsil.

Asjatundja hinnangul ei suuda Venemaa juba lähemas perspektiivis agressorit tuumalõhkepeade olemasoluga hirmutada. Praegu käiva tuumaarsenalide vähendamise kampaania eesmärk on Belovi hinnangul «Venemaal tuumahammaste väljatõmbamine».

Tuumapotentsiaali kahanemine viib paratamatult Venemaa geopoliitilise staatuse kaotuseni, hoiatas Belov.

Geopoliitiliste probleemide akadeemia president Leonid Ivašov märkis omakorda, et uue doktriini sätted, mis näevad ette kosmosejõudude kõrget lahinguvalmidust, on pahatihti puhtdeklaratiivsed.

«Kosmosekaitse, millest uues doktriinis räägitakse, sisuliselt puudub, selle jäänused lagunevad,» nentis Ivašov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles