Nevski Ekspressi õnnetuspaiga lähistelt leiti asitõendeid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsad ja päästetöötajad Nevski Ekspressi vagunite juures.
Miilitsad ja päästetöötajad Nevski Ekspressi vagunite juures. Foto: Reuters / Scanpix

Moskva-Peterburi reisirongi Nevski Ekspress õnnetuspaiga lähistelt leiti asitõendeid, mis loodetavasti heidavad valgust terroriakti tagamaadele.


Korrakaitsejõudude allikas rääkis

Interfaxile

, et arvatavate kurjategijate tabamiseks tehakse praegu tööd mitme tegevussuuna kallal.

Ta täpsustas, et mõni tund pärast plahvatust helistas miilitsakorrapidajale inimene ja teatas, et nägi raudteetammi lähistel kahte kahtlast meest. Arvatava tunnistaja ütluste järgi koostati ühest mehest fotoroboti pilt ja teise kohta suusõnaline kirjeldus.

Miilits pole seni võimalike terroristide kohta konkreetseid andmeid saanud. Võimalik, et antud inimeste puhul on tegemist väärinfoga.

Rong sattus õnnetusse eelmisel reedel, kui terroriakti tulemusel sõitis rööbastelt välja kaks viimast vagunit. Kindlate andmete järgi hukkus 26 inimest. Moskva, Peterburi, Novgorodi ja Tveri haiglates viibib 89 inimest. Kuue inimese seisund on raske.

Õnnetuse ajal viibis reisirongis kokku 682 inimest, neist 29 olid meeskonnaliikmed.

Vene eriolukordade ministeeriumi ametnikel õnnestus eile kindlaks teha kahe rongireisija asukoht - nad on elus ja terved. Viimastel andmetel on selgusetu kahe arvatavalt rongis viibinud inimese saatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles