Teine plahvatus reisirongi õnnetuspaigas oli mõeldud uurijatele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Tveri oblastis
Õnnetuspaik Tveri oblastis Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB lõhkeainespetsialistid tegid kindlaks, et teine lõhkeseadis oli mõeldud uurimisrühma jaoks.


Prokuratuuri uurimiskomitee pressiesindaja Vladimir Markin rääkis

Interfaxile

, et lõhkekeha  õhiti kaugjuhtimise teel mobiiltelefoni abil.

«See annab uurijatele põhjust oletada, et rongikatastroofi toimumispaigas aset leidnud teine plahvatus võis olla suunatud vahetult uurimisgrupi vastu,» selgitas ta.

Lisaks sellele rääkis Markin, et raudtee lähistel leiti jope ja uurijad otsivad selle omanikku.

Uurimiskomitee esindaja sõnul leiti plahvatuse tekitatud kraatrist sada meetrit eemal jope koos vangile kuulunud kirjadega. Nüüd püütakse välja uurida jope omanikku ja tema võimaliku seost kuriteoga.

Reisirong Nevski Ekspress sattus õnnetusse reede hilisõhtul kella 21.25 Moskva aja järgi Tveri oblastis Oktoobri raudteel 284. kilomeetril Aljošinka ja Uglovka vahel. Rööbastelt sõitis välja kaks viimast vagunit. Õnnetuse põhjuseks oli plahvatus.

Kindlate andmete järgi hukkus 26 inimest. Moskva, Peterburi, Novgorodi ja Tveri haiglates viibib 89 inimest. Kuue inimese seisund on raske.

Õnnetuse ajal viibis reisirongis kokku 682 inimest, neist 29 olid meeskonnaliikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles