Roman Polanski ootab pikisilmi vabastamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi võimude teatel lükkub filmilavastaja Roman Polanski vabastamine vähemalt reedeni edasi, sest filmimees pole suutnud tasuda kolme miljoni euro suurust kautsjoni.

Šveitsi justiitsiministeeriumi esindaja Folco Galli kinnitusel ei vabastata Polanskit, enne kui kautsjon on täies ulatuses tasutud, vahendas uudisteagentuur.

Pärast kautsjoni tasumist paigutatakse Polanski koduaresti elektroonilise jälgimise alla, kuni Šveitsi võimud otsutavad, kas ta antakse USA-le välja või mitte.

Šveitsi politsei võttis Poola ja Prantsuse kodakondusega Polanski 26. septembril USA vahistamiskäsu alusel vahi alla.

Režissöör vahistati 1978. aastal ja talle esitati süüdistus 13-aastasele tüdrukule uimastite ja alkoholi andmises ning temaga seadusvastases seksuaalvahekorras olemises.

Praegu 76-aastane Polanski tunnistas end seksuaalvahekorras süüdi, kuid väitis, et tüdruk oli seksuaalselt kogenud ja vahekorraga nõus. Mees põgenes enne kohtuotsuse langetamist riigist ja viimased kolm aastakümmet on Oscariga pärjatud filmimees elanud Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles