Van Rompuy külastas esmalt Sloveeniat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu Nõukogu esimene alaline president Herman Van Rompuy (vasakul) ja Sloveenia valitsusjuht Borut Pahor.
Euroopa Liidu Nõukogu esimene alaline president Herman Van Rompuy (vasakul) ja Sloveenia valitsusjuht Borut Pahor. Foto: Reuters / Scanpix

Möödunud kuul Euroopa Liidu Nõukogu esimeseks alaliseks presidendiks määratud belglane Herman Van Rompuy tegi esimese külastuse ühenduse nn presidendina Sloveeniasse.


«Minu võtmesõnad on järjepidevus ja ühtsus,» kinnitas Van Rompuy Sloveenia pealinnas Ljubljanas ajakirjanikele pärast ametlikult ametisse astumist, sest just täna jõustus Euroopa Liidu institutsioone reformiv ja otsustusprotsessi hõlbustav Lissaboni leping, vahendas AFP.

Samas kinnitas endine Belgia valitsusjuht, et ei tee ühtegi poliitilist avaldust enne Rootsi eesistumisperioodi lõppu 31. detsembril.

Sloveenia peaministri Borut Pahori, riigipea Danilo Turkiga ja parlamendispiikri Pavel Gantariga kohtunud Van Rompuy lubas oma tööülesandeid täita otsustava entusiasmiga, et anda kaalu Euroopa Ülemkogu juhtpositsioonile Euroopas.

Edasi sõidab Van Rompuy Itaaliasse ja Portugali, mille pealinnas Lissabonis toimub reformileppe auks pidulik üritus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles