Peruu inimrasvaskandaal võib osutuda väljamõeldiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei esitlemas väidetavalt inimrasva sisaldanud pudeleid.
Politsei esitlemas väidetavalt inimrasva sisaldanud pudeleid. Foto: AP / Scanpix

Peruu vabastas ametist politseiuurija, kes rääkis paari nädala eest pressikonverentsil, et on jõudnud jälile jõugule, kes tegeleb inimrasva hankimisega Euroopa kosmeetikatööstuse jaoks ja müüb seda hinnaga kuni 15 000 dollarit (üle 155 000 krooni) liitri eest, vahendas uudisteagentuur AFP.


Nüüdi teatas politseijuht Miguel Hidalgo aga, et väiteid esitanud Eusebio Felix Murga ei tööta enam oma ametikohal ning kogu inimrasvaskandaal võib osutuda väljamõeldiseks.


Felix Murga ütles novembris, et Peruu inimrasvamüügiga tegelenud kuritegelikku rühmitust süüdistatakse vähemalt 60 inimese mõrvas 30 aasta jooksul. Oma valgustkartvateks tegudeks olevat nad kasutanud Amazonase vihmametsades ja Andides asuvaid hüljatud hooneid.

Jõuk avastati tema sõnul novembri alguses kui politsei arreteeris inimese, kelle kodust leiti 17 liitrit inimrasva väärtusega 255 000 dollarit (2,6 miljonit krooni). Pressikonverentsil näidati ka väidetavalt rasva sisaldavaid anumaid ja äralõigatud pea pilti.

Eksperdid avaldasid kohe kahtlust, kas inimrasval ikka on kosmeetikatööstuses selline väärtus, et selle nimel tasuks kümneid inimesi tappa.

Lisaks teatasid kuritegude väidetava toimumispiirkonna politseinikud, et pole mingist inimrasvamüügist ega tapmistest kuulnudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles