Valge Maja vabandas Berlusconi solvamise pärast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president George W. Bush käis Itaalias hiljuti taas peaministriks tõusnud Silvio Berlusconil külas alles juunis.
USA president George W. Bush käis Itaalias hiljuti taas peaministriks tõusnud Silvio Berlusconil külas alles juunis. Foto: Reuters / Scanpix

USA presidendiadministratsiooni pressiesindaja esitas avaliku vabanduse Itaalia peaministrile Silvio Berlusconile, kuna G8 tippkohtumisel meediale välja jagatud materjalid sisaldasid teda solvavaid märkusi.

Valge Maja pressijuhistes ajakirjanikele, kes läksid koos president Bushiga suurriikide tippkohtumisele Jaapanisse, nimetati Berlusconit muu hulgas poliitiliseks amatööriks, kes tõusis kõrgesse ametisse tänu märkimisväärsele mõjule rahvuslikus meedias, vahendas BBC News.

 

Itaalia peaministrit nimetati «üheks vastuolulisemaks liidriks», keda tuntakse «riikliku korruptsiooni ja pahelisuse poolest». Seejuures märgiti briifingulehes, et ta on mees, keda paljud vihkavad, kuid kõik austavad vähemalt tema «isiklikku stiili ja puhast tahtejõudu».

 

Bush oli samas alles eelmisel kuul toimunud visiidi ajal kiitnud vana liitlast, kes toetas jõuliselt ka Iraagi sõda, ning tunnistanud tolle oma heaks sõbraks. Valge Maja pressiesindaja esitas eile avaliku vabanduse kahetsusväärse eksimuse pärast ning kinnitas, et ajakirjanikele jagatud paketis sisalduvad märkused ei kajasta kuidagi presidendi seisukohti.

 

USA presidendiadministratsiooni pressiosakonna neljaleheküljeline kirjeldus Berlusconist oli võetud elulugude leksikonist Encyclopedia of World Biography.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles