Maripuu: toimetulek demograafiliste muutustega tagab riigi konkurentsivõime

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Maret Maripuu.
Sotsiaalminister Maret Maripuu. Foto: Peeter Langovits.

Oskus tulla toime demograafiliste muutustega saab olema meie sotsiaalse jätkusuutlikkuse ja majandusliku konkurentsivõime seisukohast võtmetähtsusega, ütles sotsiaalminister Maret Maripuu.

Sotsiaalminister osaleb Prantsusmaal toimuval mitteametlikul töö- ja sotsiaalministrite kohtumisel, mille eesmärgiks on rõhutada sotsiaalpoliitika ja kodanikke ühendavate väärtuste tähtsust Euroopas, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Eesistujariik Prantsusmaa on välja pakkunud kolm aruteluteemat valdkondades, mis on olulised kõikidele Euroopa riikidele: kliimamuutused ja globaliseerumine, demograafia ning mittediskrimineerimine ja sotsiaalne sidusus.

Maret Maripuu sõnul on Eesti jaoks väga aktuaalne just demograafia teema, ta keskendub oma kõnes vananevale ühiskonnale, põlvkondadevahelisele solidaarsusele, pere- ja tööelu ühitamisele ning sotsiaalteenuste rollile vananevas ühiskonnas.

Kohtumisel oodatakse ministritelt ka esialgset tagasisidet uuendatud sotsiaalmeetmete kavale. Kava loob raamistiku, mis toetab liikmesriike penisoni- ja tervishoiusüsteemide reformimisel, vaesuse ja rahvastiku vananemisega seotud tööhõive- ja sotsiaalküsimuste lahendamisel, võrdsete võimaluste soodustamisel ning ebavõrdsuse ja diskrimineerimise kaotamisel.

Uuendatud sotsiaalmeetmete kava kolm peamist omavahel seotud ning võrdselt olulist eesmärki on võimaluste loomine, juurdepääsu võimaldamine ning solidaarsus.

Mitteametlik töö- ja sotsiaalministrite kohtumine toimub 10.-12. juulini Prantsusmaal Chantilly’s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles