USA ei soovi tähtajalisi takistusi vägede Iraagist lahkumiseks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President George W. Bushi administratsioon teatas täna, et seisab jätkuvalt vastu Iraagi ametnike soovile viia võõrväed riigist välja kindla ajakava järgi.

«Me oleme alati seisnud vastu ideele kindla taandumiskuupäeva määramiseks ja teeme seda ka nüüd,» ütles Valge Maja esindaja Dana Perino ajakirjanikele, vahendab Al Jazeera.

Reutersi andmetel ütles Iraagi rahvusliku julgeoleku nõunik Mowaffaq al-Rubaie eile Najafis toimunud kohtumisel, et nad ei kiida heaks ühtki julgeolekulepet USAga, kui seal ei ole kirjas vägede väljaviimise tähtaegu.

Valge Maja esindaja Gonzalo Gallegos teatas Iraagi kava kommenteerides, et vägede välja viimine Iraagist sõltub julgeoleku olukorrast riigis.

Idee tõmmata võõrväed Iraagist välja kindla graafiku järgi käis Iraagi peaminister Nuri al-Maliki välja esmaspäeval, kui ta avaldas arvamust, et läbirääkimised kahe riigi vahel peaksid sisaldama ka arutelu USA vägede lahkumise ajakava üle.

Ühendriikide vastuseis Iraagi kavale on seotud USA plaaniga hoida vägesid seaduslikult Iraagis ka pärast ÜRO mandaadi läbisaamist selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles