Nevski Ekspressi avariis vigastada saanutest kümne seisund on raske

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile leidis Moskvas aset reisirongi Nevski Ekspressi ohvrite mälestuseks korraldatud ja terrorismi vastustav üritus. Loosungile on kirjutatud «Leida ja hävitada».
Eile leidis Moskvas aset reisirongi Nevski Ekspressi ohvrite mälestuseks korraldatud ja terrorismi vastustav üritus. Loosungile on kirjutatud «Leida ja hävitada». Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Venemaa tervishoiuministeeriumi teatel on Nevski Ekspressiga juhtunud õnnetuses viga saanud ligi 90st inimesest kümne seisund raske.


«3. detsembri kella 11 seisuga viibis statsionaarsel ravil 92 kannatanut, neist kümme on raskes seisundis,» on kirjas ministeeriumi pressiteates, mida vahendab Interfax.

Moskvast Peterburisse teel olnud reisirongi Nevski Ekspress paar vagunit sõitis reede õhtul omavalmistatud lõhkekeha plahvatuse tõttu teelt välja.

Viimastel andmetel hukkus 27 inimest. Õnnetuse ajal viibis rongis kokku 682 inimest, neist 29 olid meeskonnaliikmed.

Eile levitati Vene meedias uudist, mille järgi võtsid vastutuse plahvatuse korraldamises endale kaukaaslastest mudžaheedid. Venemaa jõustruktuuride esindajad keeldusid islamiäärmuslaste avaldust kommenteerimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles