Kohus saatis Vene Sherlock Holmesi poja tapmise tõttu kolooniasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassili Livanov Sherlock Holmesi ja dr  Watsoni monumendi avamisel Moskvas Briti saatkonna juures.
Vassili Livanov Sherlock Holmesi ja dr Watsoni monumendi avamisel Moskvas Briti saatkonna juures. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kohus mõistis tuntud Vene näitleja ja kirjaniku Vassili Livanovi poja Borissi süüdi tapmises ja saatis ta üheksaks aastaks range režiimiga kolooniasse.


Kohtu hinnangul tappis 34-aastane Boriss Livanov uusaastaööl oma naabri Igor Hromovi (30), vahendas

RIA Novosti

.

1. jaanuaril 2009 puhkes Livanovi ja Hromovi vahel tüli, Livanov tiris naabri korterist välja trepimademele, kus andis talle mitu hoopi ja seejärel vähemalt kolm noahoopi. Mees suri sündmuskohal.

Vassili Livanov, keda Eesti filmisõbrad tunnevad Sherlock Holmesi rolli järgi, lahkus kohtusaalist kohe pärast kohtuotsuse väljakuulutamist.

Varsti pärast poja vahistamist oli Vassili Livanov saatnud laiali pressiteate. Sellest rääkis ta, et isa ei vastuta poja tegude eest ja avaldas hämmingut selle üle, et mõned ajakirjanikud seovad tema nime poja kuriteoga.

«Minu poeg on täiskasvanud ja iseseisev inimene. Ta elab ammu omaette. Ainuüksi tema, ja mitte mina, peab vastutama oma tegude üle.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles