Riia aselinnapea kritiseeris Läti valitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainārs Šlesers.
Ainārs Šlesers. Foto: AFP / Scanpix

Riia aselinnapea ja erakonna Läti Esimene Partei/Läti Tee liider Ainars Šlesers kritiseeris täna peaminister Valdis Dombrovskise ja rahandusminister Einars Repše tegevust.

Usutluses BNSile nimetas ta Repšet läbipõlenud ettevõtjaks, Dombrovskise puuduseks pidas ta aga seda, et too on terve elu elanud ainult palgast.

«Vaadake, mida räägib Repše: «Mul pole ettevõtluses vedanud, mulle meeldib rohkem riigi rahadega töötada...». Igal pool, kus ta on eraäri üritanud, olgu siis helikopterite või Latgale villadega, igal pool on ta ebaõnnestunud ja oma investeeringutest ilma jäänud,» sõnas Šlesers.

«Mõni aeg tagasi, olles peaminister, kutsus ta investeerima Ameerika väärtpaberitesse! Olles peaminister, kauples ta aktsiatega Ameerika väärtpaberiturul. Just nii väljendas ta oma usaldust Läti majanduse suhtes! Mida me saame oodata inimeselt, kes pole suutnud oma elus realiseerida ühtki edukat projekti,» küsis Šlesers.

«Dombrovskis on ka kogu elu elanud üksnes palgast. See oleks sama, kui määrata mind praegu kirurgiks ja öelda: lõika sellel inimesel mandlid välja! Ma tean, kuidas see lõpeks. See inimene sureks ära,» rääkis Šlesers.

«Need inimesed ei mõista, mida mõtlevad ettevõtjad, sest nad on kogu aeg istunud kusagil üleval riigiaparaadis,» ütles abilinnapea.

Ta meenutas, et Repše tuli riigivõimu juurde keskpanga juhi kohalt, lubades teha lõpu varastamisele riigiaparaadis. «Kus on nüüd arenguplaanid, saavutused, kriminaalasjad, mis on algatatud nende kaheksa kuu jooksul, mil ta on poliitikas olnud,» nurises Šlesers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles