Permi elanik õigustas miilitsate ründamist siseministri «loaga»

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseminister Rašid Nurgalijev
Vene siseminister Rašid Nurgalijev Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Permi elanik tekitas peavigastusi kahele miilitsale ja karjus ise samal ajal, et siseminister Rašid Nurgalijev ju ise lubas miilitsaid lüüa.


Esmalt lõi 24-aastane purjus mees oma venda, kes kutsus seejärel kohale miilitsa, vahendas portaal

59.ru

.

Kui korrakaitsjad sisenesid korterisse, siis märatseja sööstis neile kohe kallale, õigustades rünnakut ministri sõnadega.

Pärast seda vajasid miilitsad haiglaravi.

Prokuratuur algatas kriminaalasja kahe paragrahvi alusel - vägivalla kasutamine võimuesindaja vastu ja võimuesindaja solvamine. Süüdimõistmisel ootab mees kuni 5-aastane vangistus.

Minister Nurgalijev kohtus 26. novembril OMONi kursantide ja spordikooli õpilastega. Üks laps küsis, et kuidas peab inimene käituma, kui teda ründab miilitsavormis isik.

«Kui see kodanik pole kurjategijad keda hoitakse kinni. Kui inimene läheb ja mitte midagi ei riku, seda esiteks. Ka teiseks, kui teda rünnatakse, siis tuleb ennast kaitsta,» vastas siseminister tookord poisile.

Kaks päeva hiljem rääkis minister raadiojaama Militseiskaja Volna otse-eetris, et meedias on tema sõnu moonutatud.

Nurgalijev oli ju mõelnud seda, et põhjuseta rünnakule tuleb vastata, aga mitte seda, et korrakaitsjaid võib lihtsalt niisama rünnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles