Itaalia politsei tabas Sitsiilia tähtsa maffialiidri

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei tabas Sitsiilia tähtsa maffialiidri.
Itaalia politsei tabas Sitsiilia tähtsa maffialiidri. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia politsei vahistas täna Giovanni Nicchi, kes arvatakse olevat Sitsiilia maffia tähtsuselt teine liider, teatasid ametnikud.

Siseminister Roberto Maroni ütles Itaalia televisioonis, et 28-aastane Nicchi võeti kinni Sitsiilia pealinnas Palermos asuvas redupaigas. Ta oli politsei koostatud 30 kõige tagaotsitavama kurjategija nimekirjas.

Maffia standardite järgi suhteliselt noor liider oli redutanud võimude eest kolm aastat. Ta võeti kinni ühes korteris Palermo kohtuhoone lähedal, kus korraldatakse maffiaprotsesse.

Maroni sõnul usub politsei, et Nicchi võttis maffia tähtsuselt teise liidri koha üle eelmisel kuul, kui arreteeriti ligi 15 aastat võimude eest redus olnud Domenico Raccuglia.

Laupäeval võttis politsei Milanos kinni veel ühe maffiajuhi, 78-aastase Gaetano Fidanzati.

Arvatakse, et Sitsiilia maffiat juhib praegu Matteo Messina Denaro, 51-aastane «playboy boss», kes sai hüüdnime armastusest kiirete autode, naiste ja kuldkellade vastu. Ta on redutanud võimude eest alates 1993. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles