Putin kutsus arste üles jõupingutustele kannatanute elude päästmiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Permi ööklubi põlengu ohvrite matused
Permi ööklubi põlengu ohvrite matused Foto: AP / Scanpix

Vene peaminister Vladimir Putin kutsus arste üles tegema kõik mis võimalik, et päästa Permi ööklubi Lonkav Hobune põlengus kannatada saanute elu.


«Ees ootavad pühad. Me mõistame suurepäraselt, et märkimisväärsel osa meie kodanikest peomeeleolu pole - viimasel ajal on leidnud aset mitu tõsist erakordset juhtumit,» rääkis valitsusjuht RIA Novosti.

«Ma tean kui ennastohverdavalt töötavad arstid - ilma une- ja puhkuseta. Täna on just selline moment, kui Teilt nõutakse sellist mitteformaalset suhtumist. Tuleb teha kõik, et päästa maksimaalselt palju elusid, rõhutas Putin.

Putin tegi tervishoiuministrile Tatjana Golikovale ülesandeks kontrollida, kas haiglad, kuhu kannatanud viidi, omavad vajalike ravimite piisavaid reserve.

Peaminister pööras regioonide juhtide tähelepanu vajadusele toetada kannatanute sugulasi, kes saabuvad Moskvasse, Peterburi ja Tšeljabinskisse.

«Loodan, et see pole formaalne suhtumine, vaid et te lähenete inimlikult, hingega ja teete kõik võimaliku, et osutada neile vajalikku toetust,» rääkis ta.

Pärast Moskva Višnevski-nimelise kirurgiainstituudis aeti leidnud nõupidamist külastas Putin palateid, kus lebavad kannatanud ja tutvus nende ravitingimustega.

Laupäeva öösel aset leidnud klubipõlengus hukkus 113 inimest, vigastada sai enam kui 120 inimest. Täna on Venemaal leinapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles