Lahore plahvatustes hukkus 43 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahore plahvatustes hukkus 43 inimest.
Lahore plahvatustes hukkus 43 inimest. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani idaosas Lahore turul plahvatas esmaspäeval peaaegu üheaegselt kaks pommi, mis surmasid vähemalt 43 ja vigastasid rohkem kui sada inimest, teatas politsei.


Vastutust plahvatuse eest Pakistani kultuuripealinnas ei ole seni veel keegi võtnud, kuid islamistliku Talibani korraldatud rünnakutes on viimase kahe ja poole aasta vältel hukkunud 2600 pakistanlast.

Lahore politseiülema Muhammad Pervez Rathore esialgse hinnangu kohaselt oli tegemist kaughjuhitavate pommidega. Tema kinnitusel võib ohvrite arv kardetavasti veel kasvada.

«Plahvatuste järel katkes piirkonnas elektrivool, mitmed ümberkaudsed hooned süttisid põlema,» kirjeldas Rathore.

Üksteisest 30 meetri kaugusel olevad lõhkekehad kärgatasid 30 sekundise vahega. Üks pommidest oli panga ja teine politseijaoskonna ees. Võimsad plahvatused purustasid ümberkaudsed poed ja süütasid põlema mitmed hooned.

Peaminister Yousuf Raza Gilani mõistis rünnakud teravalt hukka ja avaldas kahetsust «süütute inimeste hukkumise pärast».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles