Venemaa lükkab uue hävitaja katsetused edasi

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude F-22A Raptor.
USA õhujõudude F-22A Raptor. Foto: AP / Scanpix

Venemaa lükkab oma viienda põlvkonna hävitaja esimese lennu edasi 2010. aastasse, tsiteeris riiklik uudisteagentuur RIA Novosti täna asepeaminister Sergei Ivanovi sõnu.

Venemaa valitsuse tippliikmed ja sõjatöösturid on varem korduvalt öelnud, et üleskiidetud sõjalennuk, mida nähakse Moskva vastusena USA lennukile Raptor, teeb oma esimese lennu 2009. aasta lõpul.

«Katselennud algavad 2010. aastal,» ütles Ivanov, kes kureerib Venemaa sõjatööstuskompleksi, Uuralites asuvat kaitsetööstuspiirkonda väisates.

Viienda põlvkonna hävituslennuki on projekteerinud ja ehitanud sõja- ja tsiviilotstarbelisi õhusõidukeid tootev lennukitehas Suhhoi.

Viienda põlvkonna lennukid nagu näiteks USA õhujõudude F-22 Raptor, mis tõusis esmakordselt õhku 1997. aastal, on radaritele nähtamatud, nende pardal on «intelligentsed» lennu- ja relvajuhtimissüsteemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles