Permi tragöödia tõttu panid ameti maha linnapea ja krai valitsus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolukordade minister Sergei Šoigu (vasakul), peaminister Vladimir Putin ja Permi krai kuberner Oleg Tširkunov (paremal) 8. detsembri öösel Permis.
Eriolukordade minister Sergei Šoigu (vasakul), peaminister Vladimir Putin ja Permi krai kuberner Oleg Tširkunov (paremal) 8. detsembri öösel Permis. Foto: AFP / Scanpix

Permis aset leidnud ohvriterohke tuleõnnetuse tõttu otsustasid ameti maha panna Permi krai valitsus ja Permi linnapea.


Permi administratsiooni juht Arkadi Kats otsustas saata vastava avalduse linnavalitsusse, vahendas Interfax.

«Minu otsus on seotud traagiliste sündmustega, mis leidsid Permis aset 5. detsembril 2009 ja nende vapustusega, mis mind nagu ka kõiki teisi linnakodanikke tabas,» on kirjas linnavalitsuse koduleheküljele riputatud avalduses.

Krai kuberneri Oleg Tširkunovi otsuse järgi pannakse uus valitsus kokku pärast uurimistoimingute lõppemist ja põlengu põhjuste sisejuurdlust. Selle ajani jätkavad valitsuse liikmed tööd kohusetäitjatena, vahendas RIA Novosti.

Juurdluse objektiivsuse tagamiseks kõrvaldati tööpostilt ettevõtluse ja kaubanduse minister Marat Bimatov, linnaehituse ja infrastruktuuride arengu minister Aleksandr Kudrjavtsev ning avaliku korra minister Igor Orlov.

Kaheksandat sünnipäeva tähistanud ööklubis Lonkav Hobune lahvatas tulekahju laupäeva öösel. Viimastel andmetel nõudis põleng 124 inimelu, haiglates lebab üle saja inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles