Al-Qaeda võttis vastutuse Bagdadi plahvatuste eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinik plahvatuses kannatada saanud kohtuhoone ees Bagdadis.
Iraagi politseinik plahvatuses kannatada saanud kohtuhoone ees Bagdadis. Foto: The New York Times / Scanpix

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Iraagi haru võttis kolmapäeval vastutuse Bagdadis päev varem 127 inimese elu nõudnud pommiplahvatuste korraldamise eest, edastas islamiäärmuslaste võrgukülgi jälgiv USA monitooringufirma SITE.


«Allahi heakskiidul on sihtmärkide arv lõputu, kuni Bagdadi aladel pole taas heisatud monoteismi lipp ning šariaadiseadus kehtib maa ja jumalakummardajate üle,» kirjutasid terroristid ühes islamistide internetifoorumis.

Bagdadis teisipäeval kärgatanud pommiplahvatustes hukkus viimastel andmetel 127 ja sai viga umbes 450 inimest.

Iraagi peaminister Nuri al-Maliki ütles eile, et rünnakud viidi läbi välismaalaste toel ja lubas ümberkorraldusi julgeolekujõududes, et valimiseelset vägivalda vähendada.

Bagdadis toimus teisipäeval vähemalt neli ohvriterohket autoplahvatust. Tegu oli viimase kuue nädala rängima rünnakuga, mis viidi läbi mõni tund pärast seda, kui valitsus lõpetas nädalaid kestnud poliitilised jagelused ja teatas, et parlamendivalimised toimuvad 7. märtsil.

Augustis heitis Maliki Süüriale ette mitmete pommiplahvatuste taga olevatele sissidele varjupaiga andmist ja seostas neid 19. augusti pommiplahvatustega ministeeriumide ees, milles hukkus 95 inimest.

Bagdad süüdistab naaberriike suutmatuses takistada mässajaid üle piiri Iraaki imbumast ning väheses huvipuuduses Al-Qaeda ja teiste sunnirühmituste rahastamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles