Castro nimetas rahupreemia andmist Obamale küüniliseks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: Reuters / Scanpix

Kuuba pikaaegne president Fidel Castro nimetas prestiižika Nobeli rahupreemia andmist Ühendriikide presidendile Barack Obamale küüniliseks.


Täna kell 14 Eesti aja järgi antakse Norra pealinna Oslo raekojas Obamale üle mainekas Nobeli rahupreemia, kuid meedia viitab sündmust kajastades USA riigipea hiljutisele kõnele, milles ta andis käsu suurendada USA vägede arvu Afganistanis 30 000 sõduri võrra.

Just sellele asjaolule viitas ka ligi pool sajandit saareriiki juhtinud 83-aastane Castro, kes loovutas tõsiste tervisehädade tõttu võimutäiuse kahe aasta eest nooremale vennale Raúl Castrole, vahendas AP.

Valitsuse kodulehel avaldatud artiklis kirjutas Castro: «Miks võttis Obama Nobeli rahupreemia vastu, kui ta oli juba otsustanud viia Afganistani sõja selle viimase piirini?»

Nobeli komitee teade 9. oktoobril, et tänavune rahupreemia läheb Obamale, üllatas kogu maailma, seejuures võitjat ennastki.

Castro kirjutas veel, et Obama kõne, milles ta lubas Afganistani saata lisasõdureid, meenutas talle Obama eelkäija vabariiklase George W. Bushi sõnavõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles