Bastrõkin palus Nevski Ekspressi avarii uurijatel tõsta tempot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad ja miilitsad Nevski Ekspressi vaguni juures.
Päästetöötajad ja miilitsad Nevski Ekspressi vaguni juures. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene prokuratuuri uurimiskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin kutsus reisirongi Nevski Ekspress õnnetust uurivaid spetsialiste üles energilisemalt ja operatiivsemalt tegutsema.


Moskva-Peterburi kiirrong nr 166 Nevski Ekspress sattus õnnetusse 27. novembri õhtul, kui plahvatuse tõttu sõitis teelt välja rongi kolm viimast vagunit.

Avarii leidis aset Novgorodi ja Tveri oblasti administratiivpiiril. Hukkus 26 inimest, viga sai 90.

Prokuratuur algatas Oktoobri raudteel juhtunud õnnetuse tõttu kriminaalasja kriminaalseadustiku kahe paragrahvi alusel. Neist üks puudutab terroriakti ja teine relvade ning lõhkeainete ebaseaduslikku kasutamist.

Novgorodi oblasti korrakaitsejõudude allikas rääkis eile RIA Novostile, et uurijad kontrollivad terroriaktis osalenud inimeste leidmiseks üle kõik õnnetuspiirkonnast võetud mobiiltelefonikõned.

Allika sõnul tuleb üle kontrollida ligi tuhat kõnet, mis tehti selles piirkonnas enne õnnestust ja eriti terroriakti päeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles