Prantsusmaa nõuab relvastusinspektoritele lisaaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa nõuab lisaaja andmist Iraagis töötavatele ÜRO relvastusinspektoritele, kes püüavad leida tõendeid massihävitusrelvadest või nendega seotud programmidest.

Prantsusmaa välisminister Dominique de Villepin ütles eilses teleintervjuus, et lisaaega tuleks anda nädalaid või isegi mitu kuud, kirjutab STT. De Villepin kinnitas intervjuus Pariisi seisukohta, et Prantsusmaa ei toeta Iraagi ründamist ilma ÜRO julgeolekunõukogu poolt antud volitusteta. USA välisminister Colin Powell ütles eile Shveitsis, et USA on valmis ründama Iraaki ka üksi, kui tema liitlased pole valmis osalema sõjalistes aktsioonides. ÜRO julgeolekunõukogu saab täna relvastusinspektorite juhilt Hans Blixilt ja Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri peadirektorilt Mohamed ElBaradeilt raporti inspektorite senise tegevuse tulemustest Iraagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles