Saudi Araabia ajaleht võrdles Bushi Hitleriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saudi Araabia ajaleht Al-Riyadh võrdles oma tänases numbris USA presidenti George W. Bushi natsliku Saksamaa liidri Adolf Hitleriga ning USA Kongressi natside Reichstagiga.

Kui jõu kasutamine ühendatakse madala kultuuri ja info puudumisega, muutub see samalaadseks ajaloo sõjaliste liidrite tegudega Rooma keisrist Nerost natside liidri Hitlerini ning Iisraeli peaministrist Ariel Sharonist USA presidendi George W. Bushini, teatas ajaleht oma juhtkirjas, kirjutab STT. Saudi Araabia ajalehed järgivad traditsiooniliselt riigi juhtkonna ametlikke seisukohti. «Iraaklaste hävitamine ja nende rahvusliku omandi ärakasutamine on vastumeelsem ja äärmuslikum kui kõik Saddam Husseini teod ja halvemad kui kõik koloniaalvõimud,» kinnitas ajaleht. Saudi Araabial on pikk ühine piir Iraagiga ning ta on korduvalt hoiatanud, et võimalik sõda raskendaks olukorda kogu Lähis-Ida regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles